Content

Het vertellen van verhalen is een eeuwenoude kunst, maar met de opkomst van nieuwe technologieën en middelen wordt er steeds meer impact gecreëerd met onze verhalen. Binnen het thema content richten we ons perspectief met name op immersive media en sport en live events.

Immersive Media

Hoe kun je als mediabedrijf virtual reality gebruiken om een totaalervaring te bieden? Wat hebben deze technologieën te bieden aan mediaformats? Hoe breng je via VR media-ervaringen zo dicht mogelijk bij de consument? Vanuit het thema content richten we ons op experimenteren, kennis ontwikkelen en kennis delen rondom Immersive Media. Dit doen wij onder andere door het organiseren van kennisevents, trainingen, matchmaking en het oprichten van een fieldlab.

Sport & Live Events

Dankzij nieuwe mediatechnologieën is de impact van een event groter dan ooit tevoren. En omgekeerd zijn grote events dé reden voor het publiek om massaal achter hun media te raadplegen om het live mee te maken én om hun ervaringen te delen. Het combineren van een rijke set mediadiensten op locatie én het kunnen meebeleven op afstand maakt sport en live events tot een doorlopende bron voor media-innovaties. Bovendien zorgt de vorming van machtsblokken rondom content (rechten rondom sport en entertainment) of distributie voor verschuivingen in de waardeketen.

In het open innovatieprogramma Spectacular ArenA eXperiences (SAX) innoveren we samen met onze partners op het gebied van sport en live events. Daarnaast organiseren we maandelijks ‘Powering the Future – the Network Sessions’, samen met Amsterdam Innovation ArenA.

 

Agenda

 

Het team

Freek van ’t Ooster
Tari Simonis
Cas Ketel

Dit doen we samen met onze partners.