9 december 2014
Business

Monitor Creatieve Industrie

De Monitor Creatieve Industrie 2014 (opvolger Cross Media Monitor) is een analyse van de ontwikkelingen binnen de ICT en creatieve industrie. De monitor laat zien waar de Creatieve Industrie en de ICT sector staat en wat de belangrijkste ontwikkelingen in de clusters en steden zijn. In welke sectoren in de Creatieve Industrie zijn opvallende stijgingen of dalingen te zien? Hoe zit het met de toegevoegde waarde? Wat moeten we met de versnippering? En welke steden huisvesten de meeste banen in de Creatieve Industrie? Waarom rekenen we bepaalde onderdelen wel en niet mee? Welke sectortransities vinden er plaats?

Tijdens een lunchsessie op het Media Park in Hilversum zijn op 9 december de resultaten van de Monitor Creatieve Industrie 2014 van iMMovator gepresenteerd. Het onderzoek pleit ervoor het verdienvermogen van de Creatieve Industrie hoog op de beleidsagenda’s te zetten. In de aanwezigheid van beleidsmakers van grote steden en delegaties van de ministeries van OC&W en EZ werd het eerste exemplaar door iMMovator voorzitter Bob Verburg uitgereikt aan Barbera Wolfensberger, boegbeeld van de Topsector Creatieve Industrie.

Download hieronder de PDF van het onderzoek, of lees bijbehorende nieuwsbericht.

Wenst u een fysiek exemplaar te ontvangen van de Monitor, dan kunt u deze bestellen voor €20,- per stuk (inc. verzendkosten, excl. BTW). U kunt uw bestelling mailen naar Ellen.Klein@immovator.nl.