Talent

Talent­programma onderzoeks­journalistiek: IMPACT

Ben jij een journalist (in spé) en altijd op zoek naar verdieping? Ben je nieuwsgierig naar nieuwe manieren van storytelling en wil je de impact van je werk vergroten? Dan is deze cursus iets voor jou!

Tijdens het vier maanden durende Talentprogramma onderzoeksjournalistiek: IMPACT, leren we je de nieuwste technologieën toe te passen, zodat je verhalen nog meer maatschappelijke impact opleveren.

Wat is IMPACT?

IMPACT staat voor Investigative Media Program And Coaching Talent. Door de globalisering van mediacontent, de enorme vlucht van ‘fake news’ en de ontwikkeling van steeds meer mediaplatformen, worden er hoge eisen gesteld aan journalisten. Op welk medium komt je verhaal het beste tot zijn recht en hoe zorg je dat je je publiek meezuigt in de misstanden die je aan de kaak wilt stellen? Deze vragen zijn in het uitdijende medialandschap niet zo simpel meer.

Met dit programma willen we jonge onderzoeksjournalisten klaarstomen voor deze uitdagingen. In vier maanden tijd gaan we je uitgebreid kennis laten maken met de mogelijkheden van immersieve media en het gebruik van data bij onderzoek en de productie. Daarnaast besteden we aandacht aan hoe jij in je vak en loopbaan staat, door middel van intervisie-bijeenkomsten en individuele loopbaancoaching.

Hiermee leveren wij breder inzetbare future proof onderzoeksjournalisten op, die op de hoogte zijn van de nieuwste technieken, en daar kritische keuzes in kunnen maken, voldoende inzicht hebben in hun eigen functioneren en goed projectmatig kunnen werken.

Bekijk hier het programma van de editie van 2021

Bekijk hier de artikelen van de deelnemers van de editie van 2021

Bekijk hier de artikelen van de deelnemers van de editie van 2020

Voor wie?

Het programma staat open voor:

Studiebelasting

Het programma is naast je studie of werk te volgen. De gemiddelde weekbelasting is 8-10 uur. Naast de masterclasses en workshops is er ook een online leeromgeving met naslagwerken en korte opdrachten.

Lees hier hoe oud-deelnemer Ties (27) het IMPACT-programma heeft ervaren!

Meedoen?

Mail voor meer informatie over startdata naar talent@mediaperspectives.nl

 

Dit programma wordt gesubsidieerd door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.svdj

Meer over Talent­programma onderzoeks­journalistiek: IMPACT

Het team

Bert Kok
Mir Wermuth
Merel Becht

Mogelijk ook interessant voor jou