Data Talent Tech

Make IT Work

Sinds 2017 zijn wij partner van het omscholingsprogramma Make IT Work op het Mediapark in Hilversum. Veel bedrijven hebben moeite om ICT-vacatures vervuld te krijgen. Tijdens het omscholingsproject Make IT Work worden hoogopgeleide talenten zonder ICT-achtergrond in 11 maanden omgeschoold tot Software Engineer in de media-industrie. Make IT Work is een initiatief van de Hogeschool van Amsterdam en heeft al honderden professionals aan een uitdagende baan en doorgroeimogelijkheden in de ICT geholpen.

Binnen dit opleidingstraject is er aandacht voor ontwikkeling van ICT-kennis en –vaardigheden op het gebied van software engineering die aansluiten bij de vraag uit de markt. Daarnaast is er aandacht voor samenwerking en communicatievaardigheden. In de eerste vijf maanden van het traject worden cursisten opgeleid door de HvA (werkend leren). Wij zorgen ervoor dat er extra kennis en skills worden aangereikt die IT’ers in de media nodig hebben. Daarna gaan de cursisten aan de slag bij een van de bij het project aangesloten werkgevers (lerend werken). De opleiding resulteert in een bachelor-diploma en direct uitzicht om aan de slag te gaan in de mediasector.

Voor mediabedrijven kan deelname aan Make IT Work het werven van IT-personeel makkelijker maken. In plaats van jagen op schaarse IT’ers via dure recruitmenttrajecten, kun je nu zelf kiezen uit gemotiveerde, hoogopgeleide kandidaten die bewust kiezen voor een nieuwe carrière in de IT. Bij Make IT Work zwaaien relatief veel jonge vrouwen succesvol af 

Naast Software Engineering biedt Make IT Work ook andere omscholings-programma’s aan zoals Cybersecurity en Business & Data Analytics. Die worden op verschillende locaties in het land aangeboden, waaronder hun thuisbasis Amsterdam.

Heb je interesse in IT en wil je je laten omscholen? Of ben je geïnteresseerd als potentiële werkgever? Bekijk de website 

Meer over Make IT Work

Het team

Mir Wermuth

Mogelijk ook interessant voor jou