Sport & Live events

Fieldlab Spectaculair ArenA Experiences (SAX)

Het grootste fieldlab is het Spectacular ArenA eXperiences (SAX) project. Met programmapartners Johan Cruijff ArenA, Hogeschool van Amsterdam en TNO onderzoeken we mogelijke innovaties en concepten die de bezoekerservaring verbeteren. Hierbij fungeert de Johan Cruijff ArenA als proeftuin waar concepten ontwikkeld en getest kunnen worden in ‘echte’ situaties.

Content Sport & Live Events
Nederland, Amsterdam ArenA, 8 February 2018 GVC180208x650 Goos van der Veen

Doel van het project

Het doel van dit project is onderzoek uit te voeren naar mogelijke innovaties en concepten binnen de vier thema’s van het innovatieprogramma SAX. De vier thema’s zijn:

Resultaat: Reimagine Football Challenge (Q3 2020)

Hoe kunnen we met innovaties het voetbal vooruithelpen in de coronatijd? Deze vraag stelde het Football Innovation Platform (dat bestaat uit o.a. KNVB, UEFA, City Football Group, Johan Cruijff ArenA en AFC Ajax) aan alle vooruitstrevende bedrijven wereldwijd. Deze challenge getiteld ‘Reimagine Football’ resulteerde in 329 inzendingen uit 38 verschillende landen.

Bekijk hieronder de MediaTalk waarin Freek van ’t Ooster in gesprek gaat met Sander van Stiphout (Johan Cruijff ArenA) en Giel Kirkels (KNVB) over Reimagine Football.

De winnaars per thema:

Fans at home:

Stadium operation:

Stadium visitors (2 winnaars):

Amateur Football (2 winnaars):

Resultaat: Change the Game Challenge (Q1 2019)

Samen met Ajax, KNVB en ID&T werd de internationale Change the Game Challenge gelanceerd. Onder begeleiding van KPMG heeft In de periode januari t/m maart 2019 de challenge plaatsgevonden. Er zijn 189 ingediend, waarvan er 26 de directe mogelijkheid krijgen door te ontwikkelen in het fieldlab. Lees hier meer over de challenge.

Het Fieldlab SAX wordt ondersteund door TKI CLICKNL en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.

Meer over Fieldlab Spectaculair ArenA Experiences (SAX)

Het team

Freek van ’t Ooster

Mogelijk ook interessant voor jou