Immersive

Fieldlab Immersive Regio Gooi en Vechtstreek

In een snel veranderende samenleving is het belangrijk om verhalen te blijven vertellen die we niet mogen vergeten. Met nieuwe technieken als Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) kunnen we die verhalen tot leven brengen. In het fieldlab Immersive wordt de samenwerking tussen makers uit de VR/AR-industrie en toerisme- en erfgoedsector in de Regio Gooi en Vechtstreek gestimuleerd.

In samenwerking met regio Gooi en Vechtstreek zijn er workshops georganiseerd over het inzetten van immersive technologie in de regio. Een aantal projecten kwam in aanmerking voor financiële ondersteuning. Dit waren in 2018/2019 de immersive experience ‘My Digital Dudok’ en de VR-experience voor de nieuwe expositie van Museum Hilversum.

Virtual Reality in de nieuwe expositie van Museum Hilversum 

In de nieuwe expositie van Museum Hilversum wordt voor het eerst Virtual Reality (VR) ingezet om de bezoeker te verrassen. De tentoonstelling NUDE NOW gaat over het vieren van de schoonheid van het lichaam. Het is een overzicht van hoofdzakelijk Nederlandse naaktfotografie als uiting van creatieve vrijheid. De collectie bevat bijzondere en unieke stukken van beroemde fotografen uit het verleden tot stukken van de hedendaagse jonge talenten. Daarbij hebben sommige fotografen de stap naar videokunst gezet en experimenteren met VR.  

Lees hier het artikel over VR-experience Nude Now.

My Digital Dudok: een immersive beleving in de stad van Dudok

Kunnen we in het hoofd van dé architect van Gemeente Hilversum kruipen? Dat kan met de immersive ervaring over het leven van Dudok in het Raadhuis van Hilversum. De bezoeker van het Dudok Architectuur Centrum kan plaatsnemen in de oude tekenkamer van Dudok. Hier krijgen ze aan de hand van film- en geluidsfragmenten, originele schetsen, meubelstukken en historische foto’s inzicht in de twijfels, overtuigingen en passies van Dudok.

Lees hier het artikel over immersive experience My Digital Dudok. 

Vervolg

In 2019 worden de mogelijkheden voor nieuwe projecten in de regio Gooi en Vechtstreek verkend. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Frank Visser via frank.visser@mediaperspectives.nl 

Het team

Frank Visser

Mogelijk ook interessant voor jou