27 september 2019

Cursus journalistiek voor academici en professionals

Tickets €5350,- EXCL. BTW (€6474,- INCL. BTW)

Datum & tijd

27 september 2019

Aangeboden door onze partner Hogeschool Utrecht.

Heb jij een academische studie afgerond en wil je je verdiepen in de journalistiek? Dan is Journalistiek voor academici en professionals de cursus voor jou. Hier leer je jouw academische kwaliteiten inzetten voor een succesvolle carrière in de journalistiek.

Als academicus hebt u vaak een streepje voor in de journalistiek. U bent specialist op een bepaald terrein, beschikt over een goed netwerk en kunt met uw kritische en theoretische blik haarscherp de ontwikkelingen in uw vakgebied schetsen. De cursus Journalistiek voor academici leert u om die kwaliteiten in te zetten in een journalistieke loopbaan.

De journalistieke basishouding is nieuwsgierig, onbevangen en gezond kritisch. Niet voor niets is ‘hoor en wederhoor’ een klassiek journalistiek principe, net als ‘één bron is geen bron’. Een goede journalist laat zich niet voor een karretje spannen, durft door te vragen en onderzoekt alle feiten voordat hij of zij tot publicatie overgaat. Het aanleren en versterken van die journalistieke attitude loopt als een rode draad door de opleiding.

Meer informatie en inschrijven vindt u op de website van de Hogeschool Utrecht.